11.10.2022. 09:48
Ozvaničena saradnja Halal Business Foruma Croatia i Sarajevo Business Foruma
Forumu je prisustvovalo 200 učesnika iz 20 zemalja

Ozvaničena saradnja Halal Business Foruma Croatia i Sarajevo Business Foruma

11.10.2022. 09:48

Rukovodilac Centra za certificiranje halal - kvalitete u R. Hrvatskoj dr. Aldin Dugonjić i direktor Sarajevo Business Foruma, Dino Selimović potpisali su u Zagrebu memorandum o saradnji koji predviđa zajedničke nastupe i aktivnosti u privlačenju i poticanju domaćih, regionalnih i međunarodnih investicija, kao i jačanje konkurentnosti privrednih subjekata i institucija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Centar za certificiranje halal - kvalitete u Hrvatskoj je specijalizovana institucija Islamske zajednice u Hrvatskoj, a temeljne djelatnosti obuhvataju edukaciju o halalu, certificiranje halal - proizvoda i usluga, znanstvena i stručna istraživanja, te promociju certificiranih proizvoda i proizvođača.

„Republika Hrvatska bilježi povećan interes gostiju koji zahtijevaju halal - uslugu, a brojnim hrvatskim kompanijama halal - certifikat omogućio je izvoz na međunarodna tržišta. Centar, kao organizator Međunarodnog Halal Business Foruma Croatia prepoznao je u Sarajevo Business Forumu i Sarajevo Halal Fairu veliki potencijal za jačanje konkurentnosti hrvatskih kompanija i promociju potrošačima koji konzumiraju halal - proizvode i usluge.“ – izjavio je dr. Aldin Dugonjić.

Saradnja je ozvaničena na 2. Halal Business Forumu Croatia 2022. koji se 04. i 05. oktobra održao u Hotelu „Westin“ u Zagrebu, a koji je zabilježio preko 200 učesnika iz više od 20 zemalja.

„Raduje nas da je Sarajevo Business Forum prepoznat u poslovnom svijetu kao jedna od vodećih investicijsko-poslovnih konferencija u Jugoistočnoj Europi i platforma za razvoj poslovanja.  U saradnji sa Halal Business Foruma Croatia , zajedno ćemo u narednom periodu kroz naš BBI VIP Business Club raditi na otvaranju novih tržišta i povezivanju bh. i hrvatskih kompanija sa potencijalnim partnerima, kupcima i ulagačima.“, kazao je Dino Selimović povodom potpisivanja ovog sporazuma.